Gospelový pěvecký sbor LifeSong z Houstonu ze státu Texas v USA, měl v rámci evropského turné 5 koncertů v České Republice. Pořadatelem těchto koncertů byla Jednota bratrská, ve fotogalerii na jejich stránkách,  jsou k vidění další fotografie z koncertu v Rychnově n. Kn. a zde fotogalerie Jednoty bratrské v Ústi nad Orlicí, v Chocni, Dobrušce a Králíkach.

První koncert ve středu 25.6. 2008 byl, nebo spíše měl být, na nádvoří choceňského zámku. Postavili jsme aparaturu a čekali až LifeSong dorazí. Během čekání jsme viděli, jak se k nám blíží veliká bouře od západu, tak jsme zvolili mokrou variantu a začali rychle stěhovat aparaturu do zámecké knihovny. V zápětí bouře dorazila a napáchala nemalé škody, voda z přívalového deště zaplavila během chvilky celé nádvoří, hladina dosahovala 30ti cm.

Když bouře ustala, objevila se nádherná duha, ale elektřina nešla, tak nezbylo nic jiného, než sbalit aparaturu a čekat až z nádvoří voda odteče.

Když voda z nádvoří odtekla, dostali jsme se ven a zhrozili se. Spadlá větev asi 1 metr od auta a popadané stromy v parku.

V úterý 26.6.2008 se koncert uskutečnil v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Ústí nad Orlicí, bohužel jsem zapomněl vytáhnout fotoaparát, ale zde je fotogalerie ústecké Jednoty Bratrské

Další den pátek 27.6. 2008, byl koncert na náměstí v Dobrušce.

Sobotní koncert 28.6.2008 byl v rámci multi-žánrového hudebního festivalu v Králíkách.

Jako externího zvukaře mně hned využila kapela DOLLY BUS BAND, která vystupovala hned po LifeSongu. Zvukařem králického festivalu je totiž Jirka, katarista Dolly Bus Bendu.

V neděli 29.6.2008 se konal poslední koncert v kostele Nejsvětější Trojice v Rychnově nad Kněžnou.

Ráno před mší jsme udělali zvukovou zkoušku, abychom neobtěžovali posluchače kteří zde po mši zůstanou.

Je připraveno , tak odcházíme na procházku městem.

Po skončené mši jsme se vrátili a poslední koncert může začít.

V kostele bylo docela plno, odhadem pana faráře okolo 500 posluchačů.

Zpět